Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора

Дарителската вечер Коледна трапеза на обединена Европа ще се проведе на 14.12.2018 г. /петък/ в Mall Galleria

pokana img

За поредна година множество неправителствени организации и клубове от Стара Загора заедно организираме Дарителска вечер ЗА СТАРА ЗАГОРА, комбинирана с Коледна трапеза на обединена Европа, на която се набират средства за подкрепа на социални каузи. И тази година средствата ще бъдат набирани по модела Дарителски кръг*. По време на събитието ще бъдат представени няколко проекта в полза на старозагорската общност:

Мисия здрави деца
Ротари клуб Стара Загора - Берое
В много училища часовете по физическо възпитание не се реализират пълноценно. Целта на проекта е да се подобри здравословното състояние на децата чрез спорт и да се изградят трайни навици за спортуване през целия живот. Да се създадат възможности за изграждане на различни социални умения чрез участие в индивидуални и отборни състезания. Проектът предвижда да се проведат състезателни спортни игри, предназначени за ученици от 1 до 4 клас. Игри за скорост, за баланс, за съобразителност, за ловкост, за точност и др.

Бъдеще без агресия
Зонта клуб-Стара Загора
Проблемът с агресията сред младите хора е актуален и у нас. Решаването му е в сферата на гражданското образование - да се променят нагласите на младежите по отношение на агресията чрез развиване на граждански и социални компетентности. Чрез интерактивни методи да способстваме за изграждане на толерантен поведенчески модел за придобиване на умения и нагласи за успешно справяне с агресивни ситуации. Проектът е насочен към младите хора и предлага действащ модел за борба с агресията в съвременното българско училище.

„Играй с приятели офлайн" – детски празници
Лайънс клуб Стара Загора – Августа
Децата все по-често прекарват време на закрито в игри с е-помощници. Проектът има за цел чрез серия от детски празници на открито да напомни на родителите и да покаже на децата, че игрите сред приятели са интересни и дори по-забавни от усамотеното общуване с електронните "приятели" - телефони, таблети, компютри. А двигателната активност е начин за превенция на социално значими болести като диабета и съпътстващите го очни заболявания. „Да върнем игрите на открито на нашите деца!" е мотото на проекта.

Планирано майчинство-сбъдната мечта и отговорност
Инер Уил Клуб Стара Загора - Берое
В последните години се наблюдава липса на достатъчна сексуална здравна култура и нереалистични очаквания и представи за бременността и раждането. Нещо повече, ранното майчинство може да носи риск от социално изключване, изолация или изоставяне. Проектът предвижда да създаде реална представа за отговорностите свързани със сексуалното здраве, бременността, раждането и майчинството чрез беседи, индивидуално консултиране и училища за бременни. Ще бъдат осигурени безплатни гинекологични прегледи.

Подпомагане на талантливи деца в областта на музиката
Лайънс клуб Стара Загора
Досега клубът е закупил и финансирал ремонта на редица музикални инструменти, но в НУМСИ „Христина Морфова" все още има стари инструменти, на които репетират учениците. Целта на проекта е да се подобрят възможностите за развитие на млади таланти в областта на изпълнителските изкуства. Това включва: закупуване на нови и ремонт на стари музикални инструменти; подобряване на условията за репетиции; финансиране на майсторски класове на учениците и други. Клубът ще се включи със средства и за закупуването на роял за училището.

Обединени сме силни, да застанем заедно срещу дрогата!
Инер Уил клуб Стара Загора
Целта на проекта е да се запази живота и здравето на децата чрез дейности по превенция на употребата на наркотици и други вредни вещества. Целевата група са учениците от 5-ти до 10-ти клас и техните родители които ще се запознаят с пагубното действие на наркотиците върху човешкото тяло, психика и живот. Учениците ще се запознаят с опасностите и последствията, свързани с употребата и на други упойващи и вредни вещества като наргилета и цигари, както и с вредата от консумирането на енергийни напитки.

Културно и историческо наследство на Стара Загора
Ротари клуб
Голяма част от ценни експозиции от артефакти в РИМ и Художествената галерия са известни и популярни предимно сред специалистите. Целта на проекта е популяризиране на богатото културно и историческо наследство на Стара Загора и утвърждаване на града като туристическа дестинация. Събирането и представянето на тези артефакти в печатно издание Културни и исторически съкровища на Стара Загора ще повиши разпознаваемостта на града като интересно място за културен и исторически туризъм.

Детски игри „Старозагорски олимпийски надежди"
Граждански клуб ЛИПА
Целта на проекта е да се популяризират олимпийските спортове сред младите хора и техните родители, както и да се подпомогне развитието на детския спорт в региона. Чрез демонстрации по време на детските игри, се провокира детското любопитство към нещо полезно, в което да вложат силата и енергията на младостта си. Предоставяме им възможност да се запознаят със съществуващите спортни клубове в града. От друга страна игрите дават възможност на младите спортисти да покажат своите умения и да получат признанието и на връстниците си.

В памет на д-р Евгений Желев
Лайънс клуб Стара Загора - Тракия
Целта на проекта е да се запази историческата памет за д-р Евгений Желев като човек, лекар, политик и общественик. Да се увековечи неговият принос за развитието на различни области в обществения, културния и социалния живот на град Стара Загора. Ще бъде поставен почетен знак в така наречения „квадрат на духа" в централната градска част.

Какви проекти са били подкрепени в периода 2009 - 2017 г., можете да видите тук.

Дарителската вечер Коледна трапеза на обединена Европа ще се проведе на 14.12.2018 г. /петък/ в Mall Galleria. Присъствието на събитието ще става срещу предварително закупени покани на стойност 50 лв. от които 50%, са за подкрепа на проектите в „Дарителския кръг За Стара Загора".

За допълнителна информация и покани, можете да се свържете на тел: 042/602-155, e-поща: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или на адрес: Стара Загора, ул. „Граф Игнатиев" 14, Обществен дарителски фонд.

20 YEARS Stara Zagora Regional Economic Development Agency

REDA is determined in accordance with Art. 2 NGO’s Act as a non-profit organization for the public benefit to the objectives and tasks set out below:

The main objective of the REDA - Stara Zagora is to support the development and implementation of mechanisms to manage the process of successful integration into the European community of local and regional authorities and businesses in the region through policies development at regional and local level aimed at sustainable development of the region and stimulate economic development, including:

Read more...
 

Certificates

certificate-1.jpg fdi-strategy-stara-zagora.jpg micro-fdi-strategy-stara-zagora.jpg

Contact Us

127 General Stoletov Street,
6000 Stara Zagora, Bulgaria
tel. (+359 42) 605007,
fax (+359 42) 638075,
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

10 USEFUL TIPS ON HOW TO GET YOUR PROJECT FUNDED

 

10 RULES FOR WRITING SUCCESSFUL PROJECT PROPOSAL

You can count on us for:

  • Нова процедура по ОПИК 2014 – 2020 подпомага създаване на Регионални Иновативни Центрове (РИЦ) – с богатия си опит в областта на иновациите и разработването на стратегии, Агенция за регионални икономическо развитие – Стара Загора е вашият полезен партньор в създаването на РИЦ.

Upcoming

No events

europedirect

sesp-banner

greeninfranet logo for office printing color

logo-prisma

mir-large

logo selska

invest-en

tedxsz

magazine-startus

banner160x80-en

Loading ...